vrijdag 27 november 2015

My Lovely Girls

 De afgelopen week heb ik aan mijn mixed media layout gewerkt en vond het erg leuk om te doen. Een andere manier om de Noor & Zo materialen te gebruiken. Hierbij mijn layout over My lovely girls!

De achtergrond van de layout heb ik eerst wit gemaakt met gesso. Daarna met een mask bricks (steentjes) en modeling paste van Dutch Doobadoo de steentjes aangebracht op verschillende plekken.
   
 
 
Met de lucht drogende klei en de mal waar je ze indrukt kun je de hele mooi vlinder en swirl blaadjes mee maken. 

Deze mal is van Wilton en te koop bij Noor & Zo.
 
Met de leuke houten letters van CraftEmotions die ik gekleurd heb met Turquoise inkagold. De kleifiguren en embellishments zijn gekleurd met zilveren inkagold. 


Metalen bloemen, blaadjes, houten figuren en rol op roosjes willekeurig gerangschikt op de layout. Daarna met witte gesso ingesmeerd. Vervolgens met creall verf turquoise en water in de lege flesjes van Nellie Snellen gemengd en alles in kleur gespoten. 

SPBO001 Ultra Fine spray bottles

Ik vond het achteraf wat te vel qua kleur dus weer met witte gesso eroverheen om het wat weg te halen. Geeft wel een mooi effect vind ik zelf. 

Daarna wat zilveren accenten aangebracht met inkagold. 


Het mooie softboard van Dutch Doobadoo met honingraat in stukken geknipt en aan twee kanten van de foto aangebracht. Eerst gekleurd met roze spray en witte gesso. 

 
Ook het houten fotolijstje van CraftEmotions heb ik gekleurd met witte gesso en in het midden van de layout geplakt. Daarna de embellishments aangebracht.


Ik hoop dat jullie mijn project leuk vinden en lees graag je reactie. Alvast bedankt en een fijne dag verder!

 

   

4 opmerkingen:

 1. Heel mooie gedaan Vera en wat een prachtige dochters heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Elly. Super trots ook op ze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Vera
  Leuke canvas
  ik wil er ooit ook eentje maken of misschien op bestelling,
  want ik hen niet alle materialen of op een workshop
  grtjs Lisbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lisbeth, leuk om te horen dat je ook een keer iets in mixed media wil maken. Ik wil het je wel een keer laten zien. En ik weet dat je bij vele winkels daar een workshop in kunt volgen. Maar tis gewoon een kwestie van je gereedschapkist uitpluizen voor moertjes en schroefjes. Opplakken, gesso eroverheen en kleuren met een spray, inkagold of panpastel. Leren loslaten ha ha. Succes!

   Verwijderen